4 månader och 2 veckor

IL4,5

Hej på er alla rara!

Nu är lilla tjejen här hemma 4,5 månad! Hurra hurra! Nätterna är längre och på kvällen får hon som sagt en flaska 50/50 ersättning/bröstmjölk. Jag tycker att det funkar toppen att pumpa ur och ge henne en flaska på kvällen. Däremot tycker jag att det är lite svårare att läsa av när jag skall ge henne flaskan och ibland känns det som att hon nästan hinner bli övertrött innan hon får den och då kan det vara lite gnälligare stämning här hemma! Jag ska se om jag kan försöka hålla lite koll på när hon sover på eftermiddagen och försöka att hålla henne vaken så att hon kan somna någon gång mellan 21-22 istället för 23-00 som det har råkat bli senaste dagarna.

Veckan som gått har hon fått smaka på gröt på förmiddagen, det har gått bättre och bättre och nu känns det som att hon faktiskt får i sig någon tesked gröt vid varje tillfälle. Den här veckan skall hon få börja smaka på puré på eftermiddagen också, det ska bli så spännande!

Kan inte fatta att hon snart närmar sig 5 månader, vart har min lilla bebis tagit vägen? Antar att man kommer känna så för resten av sitt liv nu.. det känns som att jag redan glömt hur hon var när hon var alldeles nyfödd! Att amma tycker jag funkar fortsatt bra, däremot börjar det kännas mer och mer osmidigt att amma när vi inte är hemma, på restaurang/café tillexempel, då hade det varit smidigare med flaska. Men sedan trots osmidigheten när man inte är hemma så är ju smidigheten när man väl är det ibland oslagbar! Det är ju egentligen väldigt praktiskt att alltid bära runt på rätt tempererad mat som bara är färdig att servera! Kommer säkert sakna den mysiga stunden som amningen faktiskt ger sedan när man inte längre ammar!

Hur går det för er andra med att introducera mat?

Såhär ser min plan ut för den här veckan:

Vecka 3:
Morgon: Smaka på hemmagjord havregröt med plommonpuré
Middag (de dagar det passar): Smaka på puré (potatispurémajspuré, morotspuré, rån med bröstmjölk)
Kväll: 50/50 ersättning/bröstmjölk
+ Amning hela dygnet precis som vanligt.

Läs om hur jag tänker kring att introducera mat/smakportoner här »
Läs recept på hemmagjord bebisgröt här »

2 thoughts on “4 månader och 2 veckor

  1. Linda says:

    Vill bara tacka för inspiration och en mycket trevlig hemsida :). Min son är snart 4 mån ( om 9 dagar och längtar efter att börja introducera smaksensation ) Har samma känsla som dig angående amningen och tycker det ska bli skönt när han äter mer och ammar mindre ( vågar knappt skriva det då många tycker att man inte är klok . Ha en fin dag ?. Hls Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.