4 månader och 1 vecka

4mån

Uppdatering efter första veckan med flaska på kvällen!

Sådär! Första veckan har nu gått och Inga-Lisa har fått en flaska 50/50 med ersättning/bröstmjölk på kvällen innan det är dags för att sova. Vi har tyvärr inte några jättetydliga rutiner här hemma och hon somnar vanligen någon gång mellan 21.30 och 23.00 för natten.

Att pumpa ur bröstmjölk tycker jag har fungerat jättebra och även om hon första dagarna var lite skeptisk mot flaskan så fungerade det tillslut när jag först lät henne suga på bröstet och sedan snabbt ”bytte ut” mot flaska utan att hon riktigt hann märka det. Då åt hon som en liten tok från flaskan sedan. Någon annan dag har jag testat att själv först snutta på flaskan för att ”visa att det är ok” och sedan låtit henne äta från den, det har också funkat bra,  jag vet inte om det var en ren slump eller inte men det sägs ju att barn gör som du gör 🙂

För min egen del har det här med en flaska inneburit att hon har sovit hela nätterna igenom! Prisa gud! Det har nästan blivit så att jag varit ännu tröttare av att få sova så länge utan att vakna för att amma 🙂 Nu har hon vaknat vid 5-6 första gången och velat äta lite men fram tills dess har hon sovit som en liten ängel!

Under veckan har hon också fått smaka på mat som vi har ätit, jag har tagit lite av tillexempel banan, potatis, gräddfil eller något annat som går att mosa på fingret och gett henne. Det har varit väldigt kul att se hur hon reagerat och bra att få testa på lite nya smaker här och där. Den här veckan ska jag ju börja att ge henne lite havregröt på morgonen. (Receptet på gröten hittar du här »)

Tyvärr känner jag hur motivationen för att fortsätta amma minskar lite, jag har varit väldigt bestämd och kämpat på fram tills 4-månaders dagen men nu känner jag inte längre att det vore lika sorgligt att sluta amma, snarare tvärtom.. Jag längtar nog tills att hon bara äter från flaska och vanlig mat, det ska bli skönt att få tillbaka sig själv. Jag är lite ovan att känna så eftersom jag bara för någon vecka sedan tyckte att det skulle bli jättesorgligt att sluta amma, känslorna är ju som Daniel sa ”all over the place” med ganska så mycket när det kommer till det här med bebis! Omtumlande och häftigt på samma gång! Hur kände ni andra när ni skulle börja trappa ner på amningen?

Kram på er!!!

2 thoughts on “4 månader och 1 vecka

  1. Marina says:

    Hej,

    Min dotter blir 4 månader snart och jag skulle också vilja minska på nattamningen. Du skriver att du flaskmatade 50/50 bröstmjölk/ersättning. Innebär det att du blandade bröstmjölk med ersättning i en flaska eller gav du först bröstmjölk och sedan ersättning separat? Av vilken anledning ska man blanda?

    Tacksam för svar ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.