Sockerfri tårta till 1-års kalas


Här kommer receptet på tårtan jag gjorde till Inga-Lisas 1-års kalas! Jag fyllde min tårta med hallon/blåbär/grädde och garnerade med kokosflarn och krossad mandel… såhär i efterhand önskar jag att det hade funnits färska jordgubbar i affären som jag kunde ha garnerat med för det hade nog verkligen lyft den här tårtan! 🙂 Hör gärna av er om ni testar receptet! <3

 

RECEPT
Sockerfri tårta till 1-års kalaset

Tårtbotten:
2 mogna bananer
100 g smör
2 ägg
1,5 tsk kardemumma
3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
fyllning:
vispgrädde
valfria bär/frukt
GÖR SÅHÄR:
 1. Vispa äggen ordentligt så att de blir riktigt pösiga
 2. Smält smöret
 3. Mosa bananen och blanda med smöret
 4. Rör ner i de vispade äggen
 5. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner dem i smeten
 6. Häll smeten i en springform (jag använde en som var 22 cm)
 7. Grädda ca. 30 min på 175 grader
 8. Låt sedan tårtbotten svalna innan du skär den i så många lager du önskar
 9. Mosa valfria bär och rör ner tillsammans med lite vispad grädde som du sedan fyller tårtan med
 10. Jag har garnerat tårtan på bilden med vispad grädde, kokosflarn och krossad mandel på toppen! (tanken var att det skulle vara mandelflarn runt om också… men en viss tankspridd mamma kom hem med kokosflarn istället……)

 

10 thoughts on “Sockerfri tårta till 1-års kalas

 1. Lotta says:

  Ska smeten bli som en deg? Min smet fick jag klicka ut i formen, inte alls flytande som vanlig tårtamet. Har dubbelkollat receptet flera gånger, men kan inte se att jag missat något.

  • louiseabr says:

   hej! åh.. ja alltså, jag har gjort tårtan 2 gånger och så blev det ena gången för mig också, den smakar dock samma men kanske blev aningen luftigare när min smet blev mer smetig men knappt märkbart.. enda skillnaden var att jag då vispade äggen ännu mer, nästan så att det bara var ett skum kvar av äggen 🙂 Så du har gjort helt rätt! 🙂 blev kakan god? Massa kram <3

 2. Sandra says:

  Hej:) kan man göra med glutenfri mjölmix istället för vanligt mjöl tror du:)?har tänkt göra denna tårta nu till helgen då min son fyller 1år 😊🎂

  • louiseabr says:

   Åh jag har faktiskt aldrig provat men det borde ju inte vara något problem tycker jag? Om du testar får du gärna återkoppla och tala om hur det gick 🙂 <3 Kram Louise

 3. Helena says:

  Nu har jag bakat denna botten och ska garnera den imorgon på min dotters första kalas =)
  Tycker du att jag ska dela kakan idag och låta den dra i sig av bären under natten?

  • louiseabr says:

   Åh! Nu kanske jag var för sen för att svara! men ja! jag gjorde precis så 🙂 och det blev väldigt gott tyckte jag! <3 KRAMIS!

 4. Leyla says:

  Åh vad gott! Denna ska jag göra till min sons 1-årskalas den 13 maj! Skulle dock vilja göra en mindre variant, tror du att man kan göra halva receptet?:)

  • louiseabr says:

   Åh! Så tråkigt.. jag har helt missat din kommentar och såg den precis! Ja det tror jag absolut att du kunnat göra! Hoppas att den blev bra om du provade! massa kram till dig! <3 /L

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*